Hei
Jeg lurer på hvordan man skal sett opp i PLS programmet, slik at SR vippen fungerer på følgende måte(Evt en annen vippe som må til?):
Man trykker på bryter: B1 og aktiverer motor 1! Men så skal ""samme"" trykk-knapp bryter også ""stoppe"" motoren....
Hvordan skal det gjøres?(Hva må til av blokker)
hei.
Kan noen hjelpe meg med ett mysterium?
Har en PLS av type: Omron Symatic CPM1
og et operatørpanel: Omron NT20S-ST12YB-EV3
Mellom disse sitter det en boks med kabel som er koblet til PLS som er merket CIF01. Derfra er det en com-kabel som er koblet til operatørpanelet.
Problemet er: etter å ha kjørt maskonen en liten stund, kommer meldingen med stor skrift i operatørpanelet opp: ""Connecting to Host""
Etter å ha rusket i pls og kabler går maskinen.
En gang banket jeg på pls, da virket den ustabil. Kan det være noe galt med pls eller kan det ha noe med koblingen i mellom.
Dette har vært slik siden maskinen var ny. Har vært service folk og sett på den men fant ikke ut noe.
Maskinen kan gå i lengre perioder uten at denne feilen kommer.
Håper noen har noen gode råd.
MVH
Bjørn
En liten elektromotor, durer, roterer litt men fungerer ikke skikkelig. Tilkoples kompressor. Tilkobling: 230VAC 50hz 1,2-fas. En kondensator er tilkoplet originalt utenpå motor. Ved isolasjonmåling, 550Mohm mellom fase-jord. Hva kan være galt, har det noe for seg å bytte ut kondensator?
Asynkron går i ca 20 min, deretter løser motorvernet seg ut termisk. Hvordan bør en gå fra for å feilsøke? Isolasjonsmåle og ohme viklingene?
Sitter og diskuterer med noen kollegaer en problemstilling.
En mindre anleggsdel (pumpe/vifte) skal automatiseres med en pls (fjernstyring) men skal også kunne styres manuelt (lokalt). Jeg mener at den manuelle styringen skal kobles med rele og kontaktorer mens andre mener den kan kobles via pls'en.
Jeg mener å ha blitt fortalt at de manuelle funksjonene ikke skal blandes inn i automatikken (pls), men kan ikke finne henvisning til forskrift eller norm.
Noen her som har vært borti lignende?
Hei!
Jeg er en student på Høyskolen i Lillehammer som har fått en forbredelse på en eksamensoppgave.Jeg lurer på om noen har noen tips?Vet ikke om dette er den rette forumdelen,men uansett fin om noen har et svar til meg.
På forhånd takk!
Det ble bygget en scenedekorasjon med flere bevegelige deler og elektriske motorer som drivkraft. Hele dekorasjonen var av metall.
En trefasemotor var feilkoplet med det resultatet at hele dekorasjonen ble satt under spenning og dermed var berøringsfarlig.
Strømmen ble tatt fra et enfase-
uttak og dekorasjonen sto på et isolerende studiogulv.
Undersøke hvilke muligheter det er for å feilkople en trefasemotor (i dette tilfelle en vaskemaskinmotor) når strømmen tas fra et enfase-uttak, vurdere konsekvenser av feilkoplingen og finne ut hvordan en kunne oppdage feilkoplingen ved å feilsøke med et multimeter.
Sammenlign situasjonene når strømmen tas fra et IT-nett og et TN-nett.
Jeg lurte på ett par ting, Har fått kortslutningsmotor i oppgave til eksamen.
Det innebærer vel det meste, hvordan den er bygget opp og virkemåten.
Det jeg lurte på var vel, bortsett fra megging og måling av motstand over viklingene i motoren, er det andre måter å feilsøke på?
Jeg er utdannet Automatikmekanikker og har fagskole på automasjon. Har ellers jobbet i faget i ca. 8år.
Jeg har lyst til å starte opp med noe eget innen automasjonsfaget. Er det noen som har noen tips, eller erfaringer rundt dette emne.
Er det noen som har noen mening om hva man evt. bør satse på, faglig (komponentnivå), industri, privat(sivilt)
Noen nettsteder for mere informasjon.
kan noen enkelt forklare meg hvodan jeg skal foreta en feilsøking på trafo?
hvilke metoder finnes? hvordan gå fram teknisk og sikkerhetsmessig?
RS- vippe
SR- Vippe
Mye brukt i pls men har ikke forstått virkemåten det me reseten osv sliter litt.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Våre eksperter svarer på spørsmål i flere kategorier innen elektrisk ekspertise inkludert Ex, forskrifter, HMS og automasjon.
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.