En generators spenningsregulator blir gjerne forsynt på en av følgende måter: direkte fra generator(shunt), fra PMG, eller av hjelpeviklinger.
Jeg lurer på hvordan spenningen fra hjelpeviklingen blir påvirket av varierende belastning på generatoren.
1. Ligger hjelpeviklingen i samme spor som statorviklingen?
2. Generatorspenningen er et resultat av magnetfeltet generert av felstrøm i rotor, samt indirekte av magnetfeltet som skapes av strømmen i statorviklingene. Hvis generatoren leverer strøm til en induktiv last, så vil magnetfeltet ligge i motfase med rotorens magnetfelt, redusere det totale feltet, og dermed trekke ned generatorspenningen. (gjerne korriger meg)
3. Hvis hjelpeviklingen ligger i samme spor som statorviklingen, hvorfor blir den ikke like påvirket av den induktive belastningen som påføres generatoren?
4. Finnes det hjelpeviklinger som også benytter permanentmagneter?
Jeg har lest at en hjelpevikling vil levere en mer stabil spenning enn en shunt-forsyning, men jeg forstår ikke hvorfor det skal være forskjell på de to... Den eneste forskjellen jeg ser er at spenningen fra hjelpeviklingen ikke nødvendigvis vil kollapse ved en kortslutning på stator.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem?
Logg inn
Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.