Hei.
Hvordan ser dere på kravet angående 300mA jordfeilbryter i landbruksinstallasjoner.
Dette er er jo et evigvarende tema i landbruket som skaper en del "trøbbel" samt at det sikkert er fornuftig med en slik bryter.
Te a f.eks. hvis man installerer en NY hovedtavle i en driftsbygning og monterer denne tavla i et teknisk rom som er kledd med gips. (Egen branncelle) I tavla er det montert justerbar hovedbryter med justerbar jordfeilmodul. I forskriften står det at det skal være maks 300mA jordfeilbryter forankoblet underfordelinger nedstrøms. Så det vil si etter selve hovedtavlen. Det står også at det skal monteres på hovedkabel om denne går gjennom flere rom. (Uten at jeg har forskriftsboka foran meg nå å kan skrive akkurat ordrett det som står)
Gjelder dette hvis kabel går oppover yttervegg og rett inn i teknisk rom og inn i hovedtavlen? Denne kabelen kan vi si ligger på både trevegg og betongvegg utvendig og går gjennom trevegg og inn i tavla.
Har forstått at Brannbryter kan utelates om det er montert hovedkabel som ligger kortslutningssikkert forlagt. F.eks ( fra K-skap og i jord rett inn under tavle gjennom rør i betongdekke)
Hvordan tolker dere andre denne problemløsningen og forskriften? Monterer dere bryter med summasjonstrafo i K-skap som er koblet via hovedbryter eller er det ok å legge kabel rett inn i tavle uten noen form for jordfeilbryter før man kommer inn i tavlen?
Godkjent FSE-opplæring for deg som jobber med elektriske forsyningsanlegg. Hold deg oppdatert slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsdag. Les mer.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem?
Logg inn
Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.