Om man plasserer en hovedtavle med flere felt i et litt trangt rom (la oss si at det er fordi man ikke får mer plass av arkitekt), hvor tavlen har flere tavlefelt. 1 stk for sakkyndig betjening hvor hovedbryter er på mer enn 250 A innkommende, og 2 felt for usakkyndig.
Det blir da i henhold til Tillegg 729 A i NEK 400:2018 - en avstand fra skapdør til vegg på 600 mm.
Spørsmålet er som følger: Er det noen regler som sier at den usakkyndige delen av hovedtavlen skal være tilgjengelig for bevegelseshemmede? Om dette er på f.eks et sykehjem hvor det jobber en person som sitter i rullestol, skal ikke denne personen ha mulighet til å slå på sikringen igjen om den går?
Så: Dette rommet som tavlen er plassert i gir videre adkomst til teknisk rom, vil det føre til noen problemer med tanke på tavlens plassering? (Man skal ikke passere tavlen på vei inn i teknisk rom) og dørene skal slå den vei man skal rømme ved en akutt situasjon.
Jeg har dog ikke tilgang til TEK 17 eller NEK 439. (Usikker på hvor mye disse sier om plassering av fordelinger)
Godkjent FSE-opplæring for deg som jobber med elektriske forsyningsanlegg. Hold deg oppdatert slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsdag. Les mer.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem?
Logg inn
Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.