Skal snart flytte til et sted der strømmen faller ofte bort i løpet av et år. Værhardt på kysten. Har snakket med forskjellige installatører og E-verks montører om det å installere reservestrøm. Her er det delte meninger om hvordan dette skal løses, ingen konkrete svar hittil.
Noen mener at det må være effektbrytere som enten er mekanisk forriglet (El.nr 4383121) eller ved å bruke 2 nullspenningsspoler som forrigling. Ved å ha en sånn løsning, så vil det ikke være mulig for noen automasjon av anlegget, pluss at ved et kortvarig strømtap så vil bryter trippe. Uheldig om ingen er hjemme til å legge den inn igjen.
Har tegnet det sånn jeg tenker det kan være. Om jeg skiller de forskjellige kildene med kontaktorer som er mekanisk og elektrisk forriglet. Vil ha det sånn at jeg har muligheten til å starte aggregat når strømmen bortfaller automatisk og at det kan koble seg inn automatisk(etter en satt tidsperiode) Reservestrøm, ikke nødstrøm. Er det noen her som har noe erfaring med slike installasjoner ?
Godkjent FSE-opplæring for deg som jobber med elektriske forsyningsanlegg. Hold deg oppdatert slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsdag. Les mer.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem?
Logg inn
Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.