Ser til stadighet at teip blir flittig brukt som permanent avdekning på f.eks. samleskinner samt for isolering av ledere.
Har flere skumle eksempler på dette med spenningsatte ledninger i tavle
f.eks. 16mm2 teipet. Når sommeren kommer og det er godt og varmt i 2.etg glir teipen fint av og legger seg i bunn av tavle. I dette tilfellet var det kun flaks som førte til at dette ikke kortsluttet mot gods i tavle.
Hvor blir det av faglig stolthet?
Jeg skriver konsekvent feil dersom teip er benyttet, og viser til at bruken/isolasjonsevnen skal vare hele anleggets levetid. Har enda tilgode å se en teip i sikringskap som holder i "hele anleggets levetid".
Hva er egentlig levetiden på et elektrisk anlegg?Har vært på anlegg fra 1930-tallet som fremdeles er spenningsatt. Dette var i overraskende god stand. Kan man da si at levetiden er ca 90 år? Enkelte anlegg må rives etter kun få år pga. aggresive omgivelser.
Men, er det nødvendig med teipskifte hvert 5. år for å ivareta elsikkerhet???
Godkjent FSE-opplæring for deg som jobber med elektriske forsyningsanlegg. Hold deg oppdatert slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsdag. Les mer.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem?
Logg inn
Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.