Verdier

Spurt ${formatDate(1616426533)} av Lærling | Siste svar ${formatDate(latestComment().postDate.timestamp)} av ${latestComment().author.name}

Lærling

Subscribed
Subscribe

Hei

er det mulig å få en oppklaring av de ulike verdiene, i1, i2, i4 og i5. Jeg skal prøve å forklare det jeg har skjønt og gjerne kommenter om det er riktig eller om jeg er helt på bærtur

Det jeg har skjønt er at

I1 verdi er hvor lenge du kan belaste sikringen i 1 time uten at vernet løser ut. Feks en 16A sikring B karakteristikk med i1 verdi på 1,13=18,08A. Betyr dette at vernet skal tåle 18,08A i en time uten å ryke? Hvorfor er denne verdien egentlig viktig? jeg vil jo kunne belaste vernet mitt med 19 amper i en time uten at vernet skal koble ut, ettersom i2 verdien er på 23,2? så hvorfor er det med 18,08 viktig?

I2 verdi er den strømmen som skal garantere at vernet kobler ut innen en time. Feks en 16A B karakteristikk med i2 verdi på 1,45 kan belastes med 23,2 i en time fro at vernet skal koble ut. Så hvis vernet blir belastet på 23,2 i over time så vil den koble ut etter 60minutter. Så hvis det går den strømmen over 1 time så skal vernet løse ut på 60min og 1sekund?

I4 Verdi handler om den strømmen du kan ha uten at vernet skal løse ut momentant. Feks hvis en motor har en startstrøm som er 3,4 ganger høyere enn In må man forsikre seg om at I4 verdien er høyere enn den slik at vernet ikke kobler ut momentant. feks hvis en 5Amper sikring har en startstrøm på 4 ganger høyere når den starter så må i4 være høyere enn dette. altså 5Ax4=20A i4 verdi på C karakter =5x5=25. 20A<25

I5 verdi handler om hvor stor startstrøm vernet garantert skal løse ut på. Hvis ik2pmin er 100 amper så må man forsikre at i5 er mindre enn ik2pmin for å garantere utkobling på 0,1 sekunder.

Er jeg på riktig spor eller helt på bærtur. Ta gjerne med eksempler hvis du skal rette på noe :)

Helpful answer marked by forum leader Løst
Svar
  • Rediger
  • Slett
  • Utesteng bruker
  • Fjern utestenging
FSE Lav- og høyspenning

Godkjent FSE-opplæring for deg som jobber med elektriske forsyningsanlegg. Hold deg oppdatert slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsdag. Les mer.

Svar (${ thread.comments.length })

${comment.author.name}

Forumleder
Postet ${formatDate(comment.postDate.timestamp)}
Instructor contact card
Bra svar markert av forumleder Bra svar
Svar
  • Rediger
  • Fjern
  • Utesteng bruker
  • Fjern utestenging
Denne kommentaren er fjernet.

Edit your answer

Legg til svaret ditt

Trainor logo

Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn

Registrer deg nå
Forumbrukere vil ikke se navnet og bildet ditt. Forumledere vil fortsatt se kontodetaljene dine.
Poster som:
${form.anon ? form.name : currentUser.firstName + ' ' + currentUser.lastName}
Du mottar opp til en e-post om dagen når det skjer noe i tråden.

Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.

Logget inn som:
${ currentUser.firstName + ' ' + currentUser.lastName }
Min profil
Trainor logo
Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.

Registrer deg

Allerede medlem? Logg inn

Relevante kurs

Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.