Kurs for elektrikere, automatikere, ingeniører og annet personell som arbeider med eller prosjekterer elektriske anlegg offshore. Les mer.
?Hvor finnes det en tabell som angir minsteavstand mellom leder og
utsatt / ledende anleggsdel.
I dette tilfellet gjelder det 440v / faseavstand til jordet anleggsdel.?
Ikke flytende innretning.
Hei
Har to batteribanker for UPS som skal tennkildeisoleres ved gass i rommet. Kjenner dere til om batteriklemmer er karakterisert som uklasset utstyr eller om de kommer f.eks i Exe-utførelse?
Bakgrunnen for spørsmålet er om alle potensielle tennkilder fjernes når vi bryter batteristrømmen i et Exd-skap. Batteripolene er jo fortsatt i samme rom og har ingen aning om de anses for å være en tennkilde. Batteriet produserer vel selv antennbar gass under lading så polene må vel i utgangspunktet være sikret mot gnist?
Jobber ombord på flyterigg som har sin virksomhet på norsk sokkel.
Har etterlyst hvem som er sakyndig driftsleder i riggselskapet, og har fått følgende tilbakemelding: Vi er underlagt matitimt regelverk. Ptil viser til OLF standarg angående dette. I tilegg ble det opplyst at på hvert skift skal det være en formann som er utpekt som driftsleder, og på denne måten sikrer at det er en utpekt driftsleder ombord til enhver tid.
Vi har høspentanlegg ombord og da mener jeg at det er samme reglene for en flytende instalasjon som en fast instalasjon.Der står det at Ansvarshavende for el.anlegg (sakkyndig driftsleder) gir senior elektriker (formann)bemyndighet.
Seniorelektriker utsteder sikkerhetskort. etc. Ser til at FSE og verneutstyr blir brukt.
Det er klare krav til utdanning og praksis fot å kunne ha stilling som Ansvarshavende / sakkyndig driftsleder.
I vårt tilfelle mener jeg at det skal sitte en sakkyndig driftsleder på land med rette kvalifikasjoner som kan utnevne seniorelektrikere med bemyndighet.
Det har vært greit å få avklart dette.
Hvor finnes det en tabell som angir minsteavstand mellom leder og
utsatt / ledende anleggsdel.
I dette tilfellet gjelder det 440v / faseavstand til jordet anleggsdel.
Vi sliter med en del jordfeil på nødtavlen våres. Jordfeilmåling er det kun i tavle, vi har funnet en masse ""små"" jorfeiler rundt omkring. Men det vi ikke helt skjønner er at vi måler 220V til jord på 2 faser men ikke på den 3? På den 3 fasen måler vi 1-2V mellom fase å jord. Trafoen er stjerne/trekant(450V/220V)i IT nett.
Vi konkluderer med at det er jordfeil på faser, mens den 3 fasen skulle det vert ca 130V ved ""normal"" drift.
Har vi rett i at vår konklusjon at vi mener at det er jordfeil på 2 faser og ikke den 3???
Hva kan vere årsaken til at vi måler bare 1-2V på den 3 fase og ikke 130V????
For å jobbe på båt med høyspenning kreves det eget høyspenningskurs. Er dette et sikkerhetskurs eller er det mer omfattende. Tilbyr dere dette kurset? Kan det tas på nettet eller må man ha noe praktiske øvelser?
Jeg har i dag gr.l og skipselektriker papirer, men ikke høyspentkurs på noen måte. Er nettopp begynt å jobbe i shippingbransjen igjen så trenger noen oppdateringer på dette.
Registreringsforskriften gjelder ikke for offshore installasjoner.
Hvilke krav stilles det til elektroinstallatør når det gjelder modifikasjoner/installasjoner av elektro arbeid på norsk sokkel , faste installasjoner og flytere? Kan dette ansvaret ligge på oljeselskapet?
NEK 420 omhandler EX installasjoner, ikke sant.
Står det noe sted om krav til speed droop og akseptabelt lastfordeling mellom 2 generatorer i NEK 420, eller er dette kun regulert i NEK 410?
Flere operatørselskap krever at det blir utført og dokumentert utvidet kontroll/vedlikehold av Ex-utstyr på midlertidig utstyr 1 gang pr.år. Er tidsintervall på vedlikeholds rutiner spesifisert i Norsok eller i ""offshore forskriftene""?
Har elektriker ombord (skipselektrikere) lov til å utføre ny- installasjoner i EX område.
d.v.s Nye lyskurser , lys og utvidelser av eksisterende anlegg?
og EXi installasjoner?
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Våre eksperter svarer på spørsmål i flere kategorier innen elektrisk ekspertise inkludert Ex, forskrifter, HMS og automasjon.
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.