Kurs for elektrikere, automatikere, ingeniører og annet personell som arbeider med eller prosjekterer elektriske anlegg offshore. Les mer.
Vi har flere sveiseapparater som tilkobles 63A sikring. Disse kommer idag med 4 kvadrat kabel. Hva bestemmer kabeltversnittet? Størrelse på forankoblet sikring eller lasten for sveiseapparatet? Regner med dette kan defineres som fast last. Sveiseapparatene brukes offshore.
Har en pneumatisk vindusvisker som skal installeres på en borehytte. Området er klassifisert som sone 2. Leverandøren av viskeren vil ikke ATEX godkjenne produktet grunnet kostnadene dette medfører. Er det krav om å få produktet ihht ATEX? Er det evt mulig å avvike fra kravet? Er det andre krav som er gjeldende for pneumatisk utstyr?
Har en kurs på instrument verkstedet på en plattform som er forsynt fra et vern med jordfeilbryter på. Denne kursen forsyner kun div stikk kontakter på verkstedet. Er det krav som sier at jordfeilvernet må vere på 30mA eller er det lov å bruke et vern med 100mA? Hvor i så fall står disse forskriftene?
Med utgangspkt. i FEL § 16 har jeg følgende spørsmål:
I forbindelse med kabeltrekking blir kabelgatene bla. Benyttet som stillas dvs. klatret i.
Jeg synes jeg her møter meg selv i døra. Normalt er gater som føres fra under dørk og opp i himlingen mekanisk beskyttet med stålplater til en høyde av ca to meter over dørk, men når vi trekker kabel kan montør med verktøy etc. ferdes oppe på både høyspent, lavspent og signalkabler/ stiger uten at noen har innvendinger.
Har heller ikke i forbindelse med prosjektering hørt snakk om kabelgater hvor risikomoment har vært ferdsel i gatene ukentlig eller oftere. Har noen en kommentar til denne praksisen gjerne med henvisning til forskrift.
Hei!
Reiser mye offshore og har oppdrag av ymse slag.
På fastinstallasjon på Norsksokkel hva forskrift gjelder i hovedsak? Det synes som om det er mange missforståelser her, noen viser til nek 400 andre til 410 og 420. Hva er rett her?
Er ogsåav og til inne og arbeider på tanker. Gjelder NEK 400 kapitel 706 for faste offshoreinstallasjoner?
På land forlanger ofte forsikringsselskap varmtarbeidssertifikat for dem som skal utføre varme arbeider. Hvordan blir dette offshore? Holder det med opplæringen som vi får på det fireårige sikkerhetskurset? eller trenger vi tilleggskurs?
Hei hvordan er regelverket for bruk av multicore?
Vi deler selvfølgelig på ulike spenningsnivå. Men
kan multicore benyttes fordi om signalene har mating fra forskjellige sikringer? Og hvilke krav stilles i så tilfelle til merking?
Hva er kravet for merking av mekanisk utstyr eks.
et gir til en vinsj som skal brukes i sone 1
Jeg har et spørsmål om hvilke normer som dekker plassering av batteribanker offshore. Vi har brukt FEA-M og IEC-61892.
I henhold til FEA-M skal batteribanker over 20kWh plasseres i egne rom. Vi har nå to banker som har vokst til hhv. 22 og 27 kWh(standard blysyre). Disse er plassert i egne skap i tavlerom. Vår plan var da å bytte batterier slik av vi kommer under kravet til 20kWh beskrevet i FEA-M . Kapasiteten vil fremdeles bli tilstrekkelig.
Ved forespørsel til vår batterileverandør opplyser de om at det var kommet en ny standard, EN-50272-2. Denne setter ikke en slik grense på 20kWh, og det derfor ikke er nødvendig å bytte bankene dersom ventilasjonen i rommet er tilstrekkelig.
Hva er deres synspunkt her?
hva mener vi med virkningsgrad og hva har den å si for valg av en motor
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Våre eksperter svarer på spørsmål i flere kategorier innen elektrisk ekspertise inkludert Ex, forskrifter, HMS og automasjon.
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.